Oběd
Tak pozdní oběd (není divu, když vstávám před jedenáctou) už byl trochu složitější, jak jen obědy umí být. V restauraci Bayres beef v mé oblíbené madridské ulici jsem si dal bife fileteado (plátky bifteku z argentinského hovězího) a chorizo criollo en bocadillo gourmet (podomácku pečený sendvič s tradiční španělskou klobásou, kterému tady říkají Choripán) a k tomu podle doporučení Poláka, který se narodil v Argentině, ale jeho rodiče jsou z Polska a babička z Ruska, patata asada, brambory ve slupce se sýrem zapečené v alobalu, to vše servírované s výbornou salsou z bylinek a chilli papriček pikantních tak akorát, cherry rajčátkem a mozzarellou napíchanými na jehličce z cukrové třtiny a s bambusovým příborem. Můj diabetolog by zaplakal, protože porce to byla tak pro tři, ačkoli to z té fotky tak nevypadá.
Výborné španělské červené víno celou tu paletu chutí náramně podtrhlo. A že podtrhlo i mé odhodlání ještě dnes někam dojít nebo něco napsat, je doufám nabíledni.