Falafel

Dnes jsme si k obědu dali falafel, přísně vegetariánské jídlo pocházející z Egypta (ano, já, zapřísáhlý masožrout jsem se najedl tímhle pokrmem!). Jelikož fotka té okaté žáby nestojí vzhledem k pozdní době oběda za moc, obohatím tento příspěvek podrobnějším popisem, jak se falafel připravuje.

Základem je chléb pita, který tu tvoří velmi častou přílohu. Chléb se na jedné straně nařízne tak, že vznikne kapsa a ta se potře vybranými omáčkami nebo pastami: jogurtovou, humusem (pozor, nejedná se o odumřelé organické látky rostlinného i živočišného původu!), šakšukou, tahini, a naplní smaženými kuličkami ze směsi cizrny a sezamových semínek, zeleninou (paprikou, rajčaty, zelím, cibulí apod.). Tam, kde jsme jedli my, dávali ještě gratis (a tři misky mi dokonce museli vnutit, abych pochopil, že je to fakt v té sympatické ceně) další pochutiny jako gratinovaný květák, grilovaný lilek a několik druhů zeleniny v nálevu.

Možná o tom Chleboun blognul i tady:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Solve : *
7 + 5 =