Pro chuťové buňky pastva

V Drážďanech v ulici Flügelweg je hotel Aviv. V noci je docela obyčejný, ale sotva se ráno probudí první hosté, začnou se tam dít podivuhodné věci. Z kuchyně se už od časných hodin line úžasná vůně, která předznamenává koncert, jenž v následujících minutách nastane. O hotelových snídaních vím své, přesto jsem okouzlen. Aviv totiž předčí veškerá očekávání a splní i přání, která jste dosud ani nevyřkli. Ke snídani tu nabízejí obrovskou škálu pokrmů, které jsou pastvou pro všechny smysly hosta, nejvíc však pro chuťové buňky. Třeba taková vajíčka připravují na čtyři způsoby, z toho jedna chuťovka je s kaviárem, ve čtyřech variacích nabízejí i ryby, patery cereálie doplňuje nepřeberná škála zrníček a jadérek. Je libo jogurt dochucený třeba višněmi, čokoládou nebo ostružinami? Ani to pro Aviv není problém. A vstanete-li dostatečně brzy, vlastnoručně si tu můžete namačkat pomerančový fresh. Po ránu vás dobře naladí výběr asi dvaceti čajů, které si můžete osladit cukrem řepným i třtinovým, a to v hnědé i bílé variantě. Saláty vaječné, ovocné i zeleninové doprovázejí na cestu k vašim ústům také tradiční pochutiny hotelových snídaní, jako jsou klobásy, párečky, slanina a podobně. Kvůli té snídani stojí za to navštívit Drážďany, a i když ve městě najdete i levnější hotely, tahle exkurze pro gurmety se za těch pár eur navíc rozhodně vyplatí.

Možná o tom Chleboun blognul i tady:

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Solve : *
14 ⁄ 2 =