Krakovská gastronomie

A ještě jeden exkurz do polsko-krakovské gastronomie. Poláci prý dobře umí klobásy (kiełbasy) a sýry (sery – třeba ten kozí se řekne pěkně kozi ser). Na tomhle obrázku se to všechno pěkně potkává. Na Rynku Glowném v Krakově se všelijaké klobásy, salámy a pečená a grilovaná masa nabízejí ve velkém a sýry, hlavně oštěpky, se tu dají koupit ve zvláštních stáncích. A my jsme si oblíbili zejména pajdu, opečený chleba namazaný buď sádlem a škvarkami, nebo bylinkovým máslem se směsí masa nebo klobásy a posypaný cibulí či okurkou.

Možná o tom Chleboun blognul i tady:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Solve : *
20 × 22 =