Recept: Rajská omáčka

Nemám a nemůžu mít ambice dělat foodblog, protože se k vaření nedostanu často, a když už, většinou to skončí fiaskem. Dnes jsem ale dělal svou první rajskou a moc se mi povedla, takže si neodpustím zveřejnit tady recept. Inspiroval jsem se pochopitelně v receptech na internetu, ale tu správnou chuť dělá až dokonalé složení a vyvážený poměr ingrediencí. Je to velmi jednoduché, ostatně podobně jako omáčka koprová, ale tuhle klasiku milují děti i dospělí…

Fotku sem dávat nebudu, byl z toho jen hrnec homogenní hmoty červené barvy. Ale chutnala kupodivu moc dobře!

Suroviny:

1 větší cibule
rajčatový protlak
4 bobkové listy
5 hřebíčků
8 kuliček nového koření
4 kuličky pepře
špetka tymiánu
špetka skořice
3 hrstky cukru
2 kostky hovězího vývaru se zeleninou

Postup:
Cibuli nakrájíme na větší kousky a dozlatova osmahneme na olivovém oleji (použil jsem extrapanenský). Přidáme bobkový list, hřebíček, nové koření, pepř, tymián a skořici a ještě chvíli na cibulce restujeme, aby všechny vůně dostaly možnost se pořádně projevit. Mezitím směs zasypeme cukrem. Pak zalijeme připraveným vývarem a hned poté přidáme rajčatový protlak. Omáčku můžeme zahustit, ale ideálně jen jednou polévkovou lžicí hladké mouky, aby neztratila přirozenou barvu rajčat. Dvacet minut povaříme a je hotovo.

Možná o tom Chleboun blognul i tady:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Solve : *
3 × 22 =