Spaghetti carbonara (recept uvnitř)

Ta náhledová fotografie není moje, protože jsme to stačili sníst dřív, než bys stihl říct „vyletí ptáček“, ale to nevadí. Pro velký úspěch musím zaznamenat ingredience a přibližný postup, protože naše dnešní verze této lahůdky se opravdu povedla.

500 g špaget
300 g anglické slaniny (správně se samozřejmě používá italská pancetta)
100 g parmazánu
4 vejce
lžička utřeného česneku
sůl

Slaninu nakrájíme na kostičky o stranách maximálně 5 mm a spolu s česnekem ji vložíme do rozpáleného woku. Pak si dáme vařit dostatečné množství vody na špagety. Ty je třeba uvařit klasicky al dente, tedy tak akorát. Vejce mezitím rozšleháme a zamícháme do nich asi tři čtvrtiny nahrubo nastrouhaného parmazánu. Nesmíme zapomenout tu a tam zamíchat slaninou.

Jakmile jsou špagety uvařené, dvě naběračky vody, ve které se vařily, nalijeme do woku. Do něj pak přidáme i scezené špagety. Promícháme se slaninou, ještě chvíli ohříváme a po chvíli do směsi v pánvi vyklopíme vajíčka s parmazánem. Mícháme vařečkou nebo naběračkou na těstoviny, aby se sýr rozehřál a vejce zatáhlo a vše se krásně nalepilo na špagety.

Porce na talířích ozdobíme zbytkem parmazánu.

Možná o tom Chleboun blognul i tady:

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Solve : *
13 + 2 =