Česká kulinářská tragédie

Ačkoli jsem nikdy Berlín ani jakýkoli kout Německa nepovažoval za lokalitu vyloženě gastronomicky zajímavou, po návratu do Prahy, která pro mě nadále zůstává nejvíc sexy hlavním městem Evropy (byť ji dotahuje Londýn), musím smeknout i před Němci. Kulinářský zážitek totiž dokáže za cenu srovnatelnou s Prahou nabídnout leckterý tamní podnik. Místní speciality nabízí například jen kousek od Kurfürstendammu Xantener Eck, za drobný peníz lze chuťové buňky uspokojit v lahůdkářství Lindner a příležitost k zajímavým exkurzím do exotických gastronomií nabízejí místní enklávy přistěhovalců. Návrat do Česka je ale o to drastičtější. Když už i Němci umějí víc než currywurst, proč to nejde tady a neustále dostáváme unifikovaná kuřecí prsa či plátky vepřového s broskví, ananasem, sýrem nebo šunkou, které chutnají stejně, ať už je na nich připláclé cokoliv?

Ale abych jenom nebrblal – jednu cenově relativně dostupnou výjimku představuje Barcafe & Restaurant Na Marjánce, kde je jídlo až překvapivě skutečným potěšením. V příštích dnech se chystám na poctivé steaky do jedné z karlínských restaurací, tak jsem na to zvědavý…

Možná o tom Chleboun blognul i tady:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Solve : *
30 − 22 =